Bilder snö adventsstök


Pust stånk stön ,men jag klarade det i år igen. Ljusstakarna och stjärnorna framme,

Ja allt tar så lång tid när kroppen inte vill. Men Johannes och Maria har hjälp mej så det har gått bra. Hanna och kaj har haft så fullt opp med skola och jobb så jag har nästan inte sett dem. Snö har det kommit i massor. Vi har det så toppen bra att förra året fick vi tillsvidare låna en snöslunga, Sen har vi Jonas en kille från motorgruppen som älskar att köra den. Så någon problem med snön har vi inte. Jag älskar snö. Ljust och fint är det nu till första advent.  Här är motorgruppsgänget hemma hos oss i måndags. Nu är de så många att vi får ta in ett extrabord.

 

Jag har suttit och knåpat ihop lite jul och adventsbilder för dej som är intresserad. Du får gärna ta dem med till din sida blogg eller vad du nu vill.
till julbilder jag gjort


Födelsedagskalas
Nehej nu är det verkligen dags att skriva en blogg igen. Jag blev fast i arbetet med min hemsida, har byggt om där en hel del. Sen kom jag på att snart är det jul och min julsida måste uppdateras och fixas. Välkomna dit, försöker sätta in lite nytt varje dag. Snart är det dags att öppna adventskalendern för all som har barnasinnet kvar. Jobbar med den med nu. Annars har jag haft fullt upp med att fylla år . Jag var inte så pigg i kroppen så jag bestämde mej för att bara familjen skulle fira mej. Det blev riktigt mysigt måste jag säga.
Den här fina tårtan gjorde Johannes Nathalie på sin praktik åt mej. Godare tårta har jag inte ätit, päronsmak mums. Den var alltså inte bara vacker utan super god med
Efter tårtätning spelade vi spel. Kasta gris. Eftersom jag inte kan sitta så var alla så snälla och låg på golvet och spelade med födelsedagsbarnet. Stackars Hanna är sjuk och ligger med armarna över huvudet,snorungen ville inte vara med på bild hihi. 

De här stackars grisarna kastade vi.
Men de ser ganska glada ut.

bathalie den duktiga tårtbagaren och Johannes,klart att Nellie lade sej mitt på spelplan
Min rutiga skjorta ja och så jag förstås,mamma till vänster kaj till höger.
Ja till och med lilla mamma ställde uppoch krånglade ner sej på golvet.
Min mamma och kaj här kommer hedersgästerna som gjorde min dag så speciell hihi

nej sanningen att säga är min familj mina störta, bästa ,finaste glädjespridare
En riktigt härlig 45 årsdag trotts liggläge såg de till att det blev.


AllahelgonahelgenJa då var Allhelgona helgen redan förbi. Vi har haft en mysig helg .På fredagskvällen var vi bjudna till mamma på god mat. Hanna hade med sej sin pojkvän för första gången till henne. Han fick välgodkänt, en riktigt trevlig Simon har hon blivit tillsammans med.Senare på kvällen hade Hanna en massa vänner på besök likaså Johannes. Mamma och jag tittade på idol de andra dissade oss. På lördagen skjutsade vi Maria till kenneln där hon jobbar ibland. Det var där ifrån jag var vovve vakt till Lille sir Benjamin Lika ful som söt. Oj vad jag blev kär.
 
Sen blev det matlagning och ljuständning på kyrkogården, lika vackert som vanligt. Vad är lite spöken och halloweenfirande mot denna vackra minnesstund. När vi kom hem fick vi strömavbrott i nästan två timmar. Super mysigt, allt var kolsvart ute och inne. Så det blev ljuständning igen.Vi samlades alla i vardagsrummet Johannes Natha, Maria, Kirre, Hanna, Simon Lillagubben och jag. ungdomarna förstod sig inte på myset, så de plockade fram sina mobiler spelade spel tutade och pep hihi. Men Maria tog ett par foton så ni kan se lite hur mysigt det var.

 
Söndagsmorgon var det att knata upp skapligt tidigt Flickorna sjöng i kyrkan, riktigt duktiga var de. På em. var vi bortbjudna. Ja som ni förstår var det en riktigt fullbokad helg så i går och i dag är det sängläge. Men jag är glad att jag fixade det. Så jag har något att skriva om men än att jag ligger i sängen och viftar på tårna.
Denna bild lägger jag upp som minne av min älskade Pappa som jag saknar så mycket


Hopp om livet


Ja i dag mår Lillatanta lite bättre och har hopp om livet igen. Jag har varit uppe och pysslat städat på förmiddagen.

Hösten kommer liksom in i mitt hus speciellt på golven. Men det är inte konstigt med 15 ungdomar i huset två dagar på raken. Men vovve Nellie är nog väst med att ta in hösten.. I dag är det riktigt lugnt Johannes, Natha och Jessica (Nathas syster) som bor här på lovet har åkt till stan Norrköping. Hanna vänta på sin kompis som inte vill vara hemma hos sej, de har en mus i huset hihi. Stackars pappa Arne jagade visst musen med sopkvast.
Maria har gått en promenad med Nellie, så här är lugnt i huset för stunden. Leran och löven undanjagade av moppen. I dag håller jag på och gör det sista med hemsidan. Har gjort om den en hel del . Hoppas kunna få ut den på nätet under kvällen. Hoppas ni har tid att kika in. Tänkte börja att knepa och knåpa med lite bilder igen och lägga ut på min grafik sen länge sen jag gjorde det. Behövs lite nya grejer här och där på sidan.

Ja snart är det allhelgona helgen och dags att tända ljus för våra nära och kära. Tycker om denna helg. Vi har de två sista åren varit ute i stora kyrkan på lö kvällen allhelgona där de har en kort predikan och fin sång sen går vi och tänder ljus hela familjen så mysigt och fridfullt. Hoppas kunna orka det i år med.

Nu ska jag fixa med min hemsida vi hörs

Tråk Maja det är jag det.


Fy bubblan vilket tråkhumör jag är på i dag. Är det då man ska skriva av sej eller bespara andra lidandet och hålla tyst ha ha vet inte . Men nu ska jag tråka av mej här i min blogg. Orkar ni inte med behöver ni inte läsa ju . Vilken tur man har att man kan välja ibland.

HMM varför så tråkigt i dag då? Beror nog mest på kroppen, orkar inte med den mera nu. Tre veckor mer eller mindre till sängs yrsel, värken och så det konstanta illamåendet och värken i magen för att inte tala om tröttheten. Känns stundvis som om jag gick i ett töcken en dröm. Det går bra ett tag men sen kommer frustrationen och tråkdagarna. Ja jag tycker synd om mej själv, det är farligt det. Finns inget som drar ner en mer än tyckasyndomsej känslor. Så det gäller att släppa ut dem en dag sen är det nya tag igen som gäller. I morgon eller om jag känner mej rätt mår jag bättre redan på em. Jag får så dåligt samvete när jag inte orkar, inte ens bestämma vilken mat vi skulle ha var lätt i dag. Finns det fler som kan ha det problemet. Ett måste blir ett berg fast det egentligen är väldigt enkelt. Vi hjälptes åt tjejerna och jag.  Klyftpotatis och kycklingnuggets enkelt och bra. Vi fixade det fast jag inte trodde det innan haha. Ja sån är jag på mina tråk dagar. Ensam ingen tycker om mej, kan inget, inget värd osv. osv. Stackars stackars mej. Men det är ganska bra att skriva ner det för jag ser ju själv hur löjligt det låter, som om min familj inte visade att de älskar mej, men det vet jag att de gör. De visar det i både tanke ord och gärning. Men i dag är jag usel och värdelös . Men det känns som om jag redan mår bättre. Kanske ska acceptera att jag inte orkar något i dag, utan att ha dåligt samvete. För det är ju det allt handlar om frustration och dåligt samvete över att inte vara frisk och orka som de flesta andra.

Men nu är min situation så här bara att acceptera. Nä nu ska jag försöka gå runt till mina bloggare och se hur ni har det kraaaaaaaaaaaaaam från i dag surtanta


RSS 2.0