Nu är glada påsken slut slut

 

Nu är glada påsken slut slut slut Lillatanta kastar riset ututut, men till nästa år igen tar hon riset in igen det kan hon lova.

Ja nu är påskhelgen slut och nya vårdagar kommer. Vi har haft en riktigt myspysig påsk med mat ägg läkt och vänner och så solsken förstås- Torsdagen började med att två supersöta påskkärringar på besök och festade vi på påskmat .
 
Fredagen var vi hos kajs föräldrar träffade våra söta små kusiner och åt god påskmat. På lördagen var det grillfest igen med goda vänner och min syster. Vi spelade kubb mitt lag förlorade tre ggr men lika glada var vi för det hihi.På söndagen var vi i kyrkan sen solade och pysslade vi i trädgården i går måndags god porterstek hemma hos mamma. Ja en riktigt mysig helg har det varit.. Här kommer lite bilder på våra fina påskägg vi målade och lite annat kul vi gjort

Min mamma ,stolt över sitt fina ägg

Min sons fina skapelse


tror det här var nathalies syster jessicas skapelseHanna

Lillkusin Lukas vi har tre till små kusiner men de fick vi inte med på bild denna gång

Mina små hanna Maria Johannes Nathalie

Kajs systrar Annjelica och Annica


Bilder från en skogspromenad

Halloy

 Här kommer bilder från Marias och min  skogspromenad som vi tog i helgen med våra små vovvar. Såååååååååååå härligt och mysigt. Blir inte mycket text i dag bilderna får tala för sej själva


vitsippor så vackert nu är det vår


Här vill jag upp
Thjooohooo


Lillatanta


nyfikna hundar


Hmm luktar mossa


Jag kan också klättre högt

vårbäck

vår dopp'


torkning i smutsen


maria och Bouncy


vad gör Lillatanta nu dåVAD GÖR LILLATANTA NU DÅ
Jo hon har mest stressat runt och gjort allt och inget. Hamnade i en stressperiod i mitt liv. Så dumt så dumt men jag gör det gång på gång. Ser alla måsten som ska göras gör och gör och gör fast jag inte orkar . Men jag har allt hunnit med lite mys jobb med som att måla en gammal stege och ställa mina penséer i kruka på. I dag när jag satt ute på verandan och lyssnade på fåglarna bubblade en vårglädje upp ur mej och en psalm som vi nog alla känner dök upp i mitthuvud här är de två första verserna

 

O store Gud, när jag den värld beskådar,
Som du har skapat med ditt allmaktsord,
Hur där din visdom leder livets trådar,
Och alla väsen mättas vid ditt bord.

 Då brister själen ut i lovsångsljud:
O store Gud! O store Gud!
Då brister själen ut i lovsångsljud:
O store Gud! O store Gud!

 När sommarvinden susar över fälten,
När blommor dofta invid källans rand,
När trastar drilla i de gröna tälten,
Vid furuskogens tysta, dunkla rand;

 

Ja ibland är vardagslyckorna störst i livet. Tur att man inte bara känner stress


Jag har knepat och knåpat med mina bilder igen ta gärna med dej eller gå in och se om du gillar någon
http://www.urp.se/nettetanta//bilder%20min%20grafik.htm
 Kram till dej som kommer hit till mej och läser

 


Tidernas råttjägare det är jag det


Tidernas råttjägare det är jag det. Ojoj vad jag springer och jagar dem runt i hela huset. Stora är det och de gömmer sej bra, men ibland springer de över hela golvet. Ja till och med flyger fram. De är många och inte hjälper råttfällor på dem, nä här gäller det att få till tyngre artilleri. De finns i varje rum i den minsta lilla vrå och skrymsle. De är tysta som möss fast de är råttor. Jag ber hela familjen hjälpa till men det slutar oftast med att det blir jag som får ta upp jakten själv. Jag far genom hela huset på jakten in i alla vrår. I dag hade de ätit sej tjockare fetare och större än någonsin.
 
Inte ens hundarna vågade hjälpa till. Hualigen!

Men jag har aldrig blivit biten trots att jag tom. fångat dem i nypan. Jag gillar dem inte alls.

Men det Finns dem som gör det har jag hört. Som har hela huset fullt med råttor och trivs med dem.

Jag hatar dem. Inte en enda vill jag ha. Men det verkar omöjligt i detta hem. Hur mycket jag än jagar dem. Men jag har en trogen hjälpare i jakten han är en kär kär vän Snabeldraken. Den är de rädda för kan ni tro han äter upp dem med ett mmmmmmmmmmmmmroooorrrrr.

Just nu tror jag att de flesta är utjagade men jag vet om jag bara börjar flytta på bokhyllor och möbler så har de redan skaffat sej en hel hög med ungar och i morgon får snabeldraken och jag ta ett varv till. Ja du har nog gissat rätt för länge sedan det är dammråttor jag jagar


vad gör egentligen en Liten tantVad gör Lillatanta då.
Just nu känns det som om alla dagar är sej lika, vaknar äter frukost en knäckemacka och ett halvt glas mjölk. Bäddar diskar ut med vovvarna i stora skogen., så skönt. Kommer hem trött vilar om jag hinner lagar mat. Familjen börjar drälla in. Äter städar plockar pratar pratar mest med mina flickor de är lika pratglada som sin mor. Lilla gubben Kaj kommer hem. Lite fika för Hanna och honom. Bara två kaffedrickare i familjen, fast det brukar komma en eller flera grabbar varje dag och vilja fika med. Vi handlar eller fixar något flickorna tar hundar. Vila vid datorn. Lite kvällsmat, disk, tv, dator sen är det natta..

Men jag orkar mer och mer. Förut var jag helt låst här hemma, men nu kan jag trava runt med hundarna och handla. Kul att få se något annat än fyra väggar.I dag var Hanna ledig så hon tog med mej ut i skogen trots duggregn. Det är så varmt och skönt ute trots att solen gömt sej. Just nu ligger jag och lyssnar på Maria och en kompis som sjunger karaoke för fullt, sen har de visst mej som automatisk dörröppnare 3ggr har jag fått springa upp medan jag skrivit detta för att öppna för Johannes vänner. Men nu blev jag putt och sa upp mej som dörröppnare. Han har vist 6 vänner där uppe. Men det är bara roligt att huset är fullt, bara jag slipper springa och öppna. Vet ni vad nu börjar solen nästan titta fram mellan molnen här, Härligt älskar sol. Kanske tar ej ut för att plantera några penséer sen. Tänkte göra lite fint på verandan. Ja det här är vad en Liten tant gör och trivs ganska bra med detta. Hoppas ni har det bra med

 kraaaaaaaaaaaaaam


Livets Mirakel


Ja då var den här veckan till ända. Hualigen vad fort det går, speciellt helgerna. Vi har varit hemma i helgen i går räfsade vi och eldade ute. Så skönt trots att solen inte ville titta fram.

Sen kom många vänner förbi på lite fika i trädgården även min syster hennes son och dotter och min mamma. Kul när vänner bara tittar in. I dag har jag sovit änge varit ute en stund innan regnet . Men min syster Monika och jag satt faktiskt kvar på altanen en bra stund trots regn utanför så varmt och skönt. Men sen gjorde vi taco och det var gott det med. Nu lite vila vid datorn.


I morgon börjar en ny vecka med nya blanka blad att fylla i våra dagböcker. Tänk vilket mirakel det är egentligen. Att vi får en ny morgondag. Det är så lätt att ta allt för givet. Det kunde ha varit jag som fått cancer och inte klarat mej eller det kunde ha varit något annat som drabbat mej. Men det är verkligen ett mirakel att jag ska få uppleva ännu en vår en ny morgondag.

Jag tänker på den cancer drabbade småbarnsmamman som bloggat om sitt liv som nyligen gick bort. Hennes önskan var att få uppleva ännu en vår. Hon fick inte det. Men det får du och jag. Vi får uppleva ännu en morgondag ännu en vår. Visst är det väl ett mirakel i sej. Tänk att få se hela naturen vakna till liv på nytt. Jag älskar våren. Den ger liv och hopp. Men jag vill försöka att se den på ett nytt sätt vara mer tacksam över det fina jag fått. Ännu en dag ännu en vår. Ännu flera dagar med dem jag älskar. För nog har jag lätt att ta allt det goda för givet. Nog har jag lätt att ibland mest se det som inte är bra och glömma att varje dag är ett mirakel. Så nu bläddrar jag fram nya blanka blad jag vill fylla med tacksamhet i min dagbok


Dags att börja blogga

Känns som om det är dags att börja blogga igen.

Mår mycket bättre nu, fast illamåendet håller i sej. Men jag hoppas det försvinner det med snart. Men jag är så glad och lycklig att min kramp i bröstet är borta. Jag kan gå ut och gå igen. Jag har inte klarat mer än 200m förut utan kramp nu har jag inte känt ett dugg av det .

Härligt! Jag får sakta men säkert mer och mer ork att promenera..

Mitt liv är mest här hemma som förut ,men promenaderna gör att det känns så mycket lättare. Jag städar promenerar och vilar lagar mat tar hand om familjen i bästa mån jag kan och orkar.

Känner att livet blivit lättare att leva Visst har jag värken i kroppen kvar men det här med att bli fri från krampen gjorde susen ändå.. jag har gått ner 20 kg i vikt med vilket gör allt betydligt lättare med förstås. Här kommer lite foton från vårvinterpromenad med min mamma och dottern Hanna och så vovvarna förstås.

RSS 2.0