Piggare tant

Halloy allihopa

Äntligen ska det bli av att skriva lite igen efter operationen. Ja jag har mått lite skruttigt efter men nu börjar det vända igen

Jag har alltså opererat ett stort magmunsbrock samtidigt gjordes en gastricbypass. Att operera magmunsbrock och få det bra är svårt. Eftersom jag har 25 kg övervikt och de skulle operera på samma ställe som bypass, så bestämde vi att det var bättre att göra en bypass med för resultatet blir bättre då. Om jag sen går ner i vikt gör ju inget, något bra på köpet.

Operationen gick bra men tog visst 4 timmar mer än beräknat. Det som inte gick lika bra för mej var uppvaknandet. Jag blev totalförlamad. Kan knappt skriva om det utan att få klaustrofobi och panik. Det var tur att jag var virrig och slö av narkosen annars hade jag nog blivit ännu räddare. Jag hörde hur de gick för bi och sa hon sover. Ville skrika nej nej jag är vaken men kan inte ens öppna ögonen. En enorm tyngd i hela kroppen. Jag bad till Gud hjälp mej. Säkert på gick det ett par timmar men jag slumrade som tur var emellan åt. Så hemsk känsla. Men efter ett tag kunde jag öppna ögonen och vinka med fingrarna, en sköterska såg det. Jag kunde då viska lite och berätta. Läkare och alla kom springande. Jag kunde röra tårna och fingrarna då och öppna ögon och viska. Var lite virrig då så jag vet inte vad de gjorde men det släppte mer och mer sen. De har tagit en massa tester på blod och hår, jag har inte fått svar på vad som gick fel. Men de tror att jag reagerat på en muskelavslappnande de ger precis när de söver för att få in respiratorn. Ska bli intressant att se, hoppas de hittar orsak. Jag vill aldrig mer vara med om detta.

Ja annars gick allt bra och jag kom hem efter 5 dagar, blev bättre och bättre . Sen började jag må illa, brände värkte i magen, kunde inte få i mej vätska den rann upp igen om jag inte tog det jätte sakta. Åkte till akuten, bestämdes att jag skulle göra gastroskopi. Man går ner i magen med en slang kamera. I onsdags var jag där. Fick reda på att jag hade sår i skarvarna där de sytt ihop matstrupe och tarm. Kan bli så om de sytt lite tätt och det kommer dåligt med syre in. Jag blev glad för svaret. Var mer orolig att brocket inte blivit bra. Men det såg fint ut. Har fått mediciner för såret och hoppas det ska läka bra. Kan visst vara besvärligt ibland. Men nu mår jag bättre får i mej mat och dryck bättre så jag är optimist. Måste ännu en gång tacka alla som stöttat bett och tänkt på mej. Det bär mer än ni kan ana. Tack !


RSS 2.0