Morsdag
Vaknar till av att något skramlar hör kaj styra runt i köket. Mera skrammel pyssel o bang. Ja det är Lillagubbens sätt ätt smyga. Hör tassande steg i trappen sen kommer klumpeleduns i trappen Johannes. Det är hans smygande steg. En glädje känsla kommer i min kropp tänk att Kaj och alla fyra ungdomarna är uppe och styr för min skull. visst är det härligt att få vara speciell ibland och känna så där extra, att de bryr sej om att göra min dag till en riktigt bra dag. Jag låtsas förstås sova hör viskande röster, Vovve Nellie märker att det är något spännande på gång ställer sej vid sovrumsdörren och vill ut och kolla vad de görSmyger mej upp öppnar dörren lägger mej och blundar och låtsas sover. Smyg klonk visk utanför dörren. Bang dörren flyger upp Nellie kommer infarandes för att kolla vad matte gör, stänger dörren igen. Skrammel av porslin, snark vad jag sover. Hunden vill ut till de andra igen, känner på sej att här är det nåt extra på gång öppnar dörren igen för henne, lägger mej, badonk vovve kommer infarande igen för att berätta att de är konstiga i köket de liksom inte bär sej år som vanligt. Lägger mej sover, sover med ena ögat öppet. Nu kommer de sjungandes på en egenhändigt komponerat sång om att det är mors dag i dag. Där står de sen hela härliga familjen innan för dörren. Nellie far upp i sängen och ger mej en stor slick i ansiktet och tycks säga -jag sa ju att det var något skoj på gång.

Visst är det något stort när fyra ungdomar och Lillagubben står där vid min säng bara för att göra just mej glad. Med blommor och med blad de firade mej denna dag. Tack älskade familj.

Senare åt vi middag med Mamma och min syster som hade alla sina ungar på vift två bor i Stockholm och en var på campingtur. Sen blev det minigolf efter det glass och bär. Kan man ha en bättre morsdag


Vad gör Lillatanta då?
Vad gör Lillatanta då?

Ja hon springer så fort så hon knappast vet det själv.Ja fort för att vara en liten skruttig tant i alla fall. Jag jämför med att först ha legat i ide i nästan 4 mån till att ha kommit upp ur sängen och klara en hel del fatiskt. Jag har klarat att köra sex mil fram och tillbaka två ggr i veckan för att vovve Nellie ska få sin rehabiliterings simning . Jag som inte kunnat köra alls i vinter för kroppen. Sen har jag plockat lite ogräs satt persilja varit på marknad orkat ha vänner på besök två ggr. Jag lever Hurra! Jo jag har faktiskt varit ute o shoppat med flickorna en dag med och i går var det marknad. I dag känns det i hela kroppen i och i knoppen så i dag blir det en vilodag varken jag vill eller inte. I morgon är det ju morsdag och då kommer mamma och min syster hit. Vi ska äta mat och om vädret är ok spela minigolf. Annars får det väl bli fia med knuff.

Känns skönt att orka vara lite social. Jag har ärligt talat inte ens orkar ringa mina vänner i slutet på dessa fyra mån. orken har gått till alla måsten. Först och främst min underbara familj sen hemmet maten ja ni vet allt som är måsten. Det är hemskt att vara så trött att man inte ens orkar vara social. En väninna blev lite ledsen på mej, -du kan väl ringa fast du har ont i kroppen sa hon. Visst det kan jag men det är så svårt att förklara att orken i huvet inte räcker ens för ett tele samtal. Låter det knäppt finns det någon som förstår. Känner mej elak men jag vill ju inget hellre än att ha kontakt med vännerna . Lider hemskt av att inte orka. Ja ja nu gnäller jag igen. Men så är mitt liv. Men nu har jag börjat leva och orkat lite och då ringer jag mina vänner igen

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam och tack för att ni finns här trots att jag inte alltid orkar vara så social


Konfirmation


Ligger här vid datorn helt slut men nöjd. Jag klarade av det med både kroppen o knoppen. Ja Vi har haft konfirmationsfest. Maria var det som konfirmerades.

I går kväll var alla syskon och föräldrar bjudna på fest i kyrkan. Potatisgratäng och rostbiff inte dumt alls. Där bjöd de på lekar och annat kul. I dag var det konfirmations gudstjänst. Det blir helt annorlunda när det är frikyrkan som har den. Baptistkyrkan och Pingstkyrkan som har det ihop. Ungdomarna hade gjort en konfirmashow för oss som kom dit. Måste säga att den var super bra och rolig. De hade hittat på allt själva inget flams och trams utan riktigt proffsigt o skoj. Min Maria som är foto tokig hade gjort ett bild spel med som var riktigt skoj och intressant. Sen bar det av hem med släkten vi har ätit kycklingsallad och kladdkaka med cheesecake med hallon uppe på. Flickorna som hade bakat dem, jätte gott.

Full rulle tills nu när alla gick hem. Det blir så kul och fartigt nu när vi har fyra småttingar med också. Ja konfirmanden verkade nöjd och glad de yngsta Filip 1 år och Emilie 9 månader körde vi slut på så de är hemma och sover hihi. Solen lurade oss men vi satt både i uterummet och inne så vi höll värmen ändå. Ja och som sagt kroppen klarade av det och det är jag glad för. Hoppas ni haft en riktigt härlig helg med


kaos hos Carlssons


Turbulent in och ut och kaos hos Carlssons .
Ja precis som vanligt med andra ord.

Men jag hann i alla fall med
hammocken
Badet
Utflykt med Nellie och Hanna

 

Annars så blev det mest uppochner med planerna precis som det brukar vara i livet.Min syster blev riktigt dålig och ligger på infektions avd en riktigt allvarlig infektion i hela kroppen, Hon har en immunbristsjukdom så varje liten infektion kan vara riktigt farlig Monikas dotter Sofia hade praktik i restaurang och skar av en bit av fingertoppen. Mamma fick ett nervöstsammanbrott . Det blev nog för mycket oro efter pappas död. Maria åkte på konfirmationsläger och blev sjuk. Som tur var hade hon storebror Johannes i Kisa 2 mil därifrån som kom och räddade henne. Så hon fick sova hos Johannes flickvän Nathalie som bor där. Men allt detta har vi rett ut nu och livet bjuder på nya överraskningar, hoppas på bättre sådana denna vecka. På söndag ska Maria konfirmeras så då hoppas vi på fint väder och trevligt humör. Hoppas att det blir varmt så man kan sitta ute i uterummet då.

Jag var hos doktorn i går och fick reda på att jag ska opereras i höst. Blev glad och lite orolig på samma gång. Så skönt att det ska bli av. Det blir en stor operation sa doktorn av ett brock jag har på matstrupen.Men jag klarar inte av det längre kan knappast gå den minsta promenad för svår kramp i bröstet. Vill inte opereras mera ggr har gjort det 4 ggr tidigare i magen av olika orsaker. Men orkar inte ha denna värk heller längre så det blir nog bra när det är gjort.

Hmm detta blev visst en riktig sjuk blogg ,men sånt är mitt liv hihih Man skriver ju det hjärtat är fyllt av. Så det är bäst att jag skriver att jag är vid gott mod nu när min syster, mamma, systerdotter och dotter är på bättringsväg igen

kraaaaaaaaaaaam


Motorgruppen

 
halloyNu har jag haft vår snälla vän Mattias här för att hjälpa mej med min hemsida. Det bara krånglar ihop sej. Jag har gjort en hemsida åt Baptistkyrkan med som jag sköter här hemifrån och när jag fick två olika servrar så blev det för krångligt för en stackars liten tant. Tur det finns data proffs hihi.

I går blev mitt mys att ligga i hammocken skulle lägga mej där och sola lite tänkte jag, men solen gick precis i moln. Men har man bestämt sej för mys så har man med två filtar blev det så varmt och gott så jag somnade i över en timme. Det behövde jag efter all vårstädning.


På kvällen hade vi motorgruppen här som varje måndag i 5 år. Det är så roligt med alla grabbarna. De flesta har varit med sen start. I början var det moppar nu är det bilar för hela slanten nja föresten en moppekille och så gräsklippartraktorn har de allt mekat med. I går fick de smörgåstårta i lön av en tant som de hjälpte med bilen. De brukar ta ut det i natura. För äta är de bra på de här grabbarna undras hur många limpor det gått åt under de femåren de hållit på.


Nej vet ni vad nu ska jag ta mitt relaxbad fryser och huvudet värker så det ska bli så skönt. Ska ta och tända ett ljus med. Bara vovve Nellie och jag hemma. Så lugnt och skönt


ÖveraskningHalloy

Ja nu är helgen slut och en ny blankvecka full med nya nöjligheter ligger framför oss. Tänk att jag kan bestämma en hel del av vad som ska hända då. Tror jag ska försöka överraska mej själv med en rolig sak varje dag. Hmm tror jag ska skriva en lista om vad det kan vara. Tex.

 *Ta ett extra fint relaxbad  i badkaret,

*Köpa mej en blomma att plantera,

*kanske plocka vårblommor med en god vän,

*Bjuda en god vän på kaffe,

*överraska familjen med något extra gott,

*Ligga minst en timme i hammocken om det är sol och lyssna på     bokband,

* Ta en picknick med Lillagubben och vovve Nellie.

 

 Har ni flera förslag för jag kan ju fortsätta nästa vecka med att överraska mej själv hihi. Jag ska göra ett försök ska berätta hur det går.Hoppas det är någon mer som hänger på och gör små överaskningar till sej själv.

Det som föresten var glatt överraskande var svaret på Vovve Nellies röntgen. Inga synliga skelett skador, men ett riktigt glappande knä. Så nu ska vi börja på rehabilitering, tror det blir simning . Så skönt att det inte var mera, men nu måste vi förhindra så att det inte blir skador och få musklerna runt knät styrkta så hon fort får bort värken den stackaren.

Föresten har vi haft en riktigt skön slappar helg . I dag har vi suttit ute i trädgården och grillat korv Min mamma och syster var också med. Riktigt mysigt men lite isande vindar tur att det finns lä och filtar . Men snart slänger vi bort dem med och tar på shortsen. För nu är det vår
Kram och tack för att du finns


RSS 2.0