Måndag


Ojojoj nu är tanta trött, men ett fint kök har jag. Jag har storstädat mitt kök i dag. Äntligen ska vi få en ny diskmaskin efter att ha varit utan sen dagen före jul. Eftersom vi är allt som oftast är 7 personer i huset så bor jag i diskbaljan¨
.
 Jag tyckte att när vi nu äntligen ska få vår nya maskin måste det storstädas så att allt annat blänker i kapp med den nya tingesten. Så skåp lådor både invändigt och utvändigt gardinerna hänger nystrykna 
och frysen är urfrostad .
Men kylskåpet får vänta tills i morgon för nu värker det i hela kroppen.

 

Utanför är alla våra grabbar plus ett tiotal bilar, det är motorgruppen i dag. Fast i dag ska de laga grannens garage och mur. En av killarna kom hit i veckan så glad för hans för dagen nya bil hade gått igenom besiktningen. Han har bara haft sitt körkort en månad. Glad i hågen tvättade han sin nya bil putsade både ute och inne. Sen åkte de ett varv kom hem och fikade. Plötsligt utbrister Johannes VAR ÄR DIN BIL???? Hoppsan den hade rullat ner till grannen, tur att ingen kom emellan. Han hade glömt att lägga i en växel och handbroms. Så grabbarna var snälla och erbjöd sej hjälpa till och fixa förödelsen. De måste plocka ner stenarna från en mur ta bort grus och jord och bygga om igen. Så kan det gå.

I går var Hanna Maria och jag ute på en skogsutflykt till näst minsta sjön i Finspång. Att simma över tar inte lång tid.

Nellie stor trivs en skog att springa i och en sjö att bada i kan det bli bättre


Vatten paus för mejAndra sidan sjön

Hanna gör stockkonster


sol bad och fiske


Vilka härliga dagar det har varit. Solen värmer både hjärta och sinne.

Vi har varit i Stenviken det är Frälsningsarméns sommarställe. Jag är uppväxt där eftersom mina föräldrar alltid tillhört Frälsningsarmén. Det är sällan någon där så vi får ha badplatsen för oss själva. Där står ett gammalt 100 årigt torp som vi kan få låna när vi vill. Inget man kan bo i men funkar bra att fika och mysa i vid regn. Men det bästa är nog utsikten. Stenen i viken
.


Jag har jag faktiskt badat. För första gången på flera år  var jag först i familjen. Ja om vi inte räknar med vovve Nellie hon hoppar i så fort isen är borta. Bouncy var i  sjön med i dag men bara med tassarna, den fegisen. Rymde gjorde hon med inte så långt men hon är nog den busigaste hund som finns. Hon är sällan still och hittar på det mest tokiga upptåg. Detta var vad hon gjorde i dag. Bet hål på soppåsen och fick fram gräddfilsburken som hon genast gjorde en djupdykning i.

MUMS
Johannes Nathalie har fyllt 19 år med, stora tjejen så vi fixade fiskedamm och åt jordgubbstårta.
Naturligtvis så fick hundarna fiska med.fast nellie tjuvkikade bakom skynket
Hundgodis och grisöra mums

HITTADE DE HÄR HOS WITCH FÖRSTA GÅNGEN DET VARIT LITE ROLIGT ATT MÄTA


Tiden springer och jag efter den


Oj tiden bara springer i väg tycker jag. Jag försöker springa i fatt den med jag hinner inte fast jag springer flämtande bredvid med tungan ute. Ingen ide att försöka. Jag tycker de flesta dagarna rullar på i de gamla vanliga hjulspåren städa diska handla laga mat ut med hundar osv osv. Men där emellan får man små guld kanter i livet. Kaj kom med en fin bukett blommor en dag, bara så där för att. Gulligt då blir man glad. En väninna dök in på en kopp kaffe, Flickorna kryper upp i soffan bara för att mysprata, Johannes lagade en god middag, vi var i Norrköping och köpte en riktigt fin studentklänning till Hanna en timme i samma provrum men sen blev hon riktigt fin i den hon valde. Jag har allt myst framför datorn lite med och gjort lite bilder. Jag är lite periodare med vad jag pysslar med. Ibland ritar och målar jag i några veckor nu är det bilder bilder med digital scrapping. Ta gärna med om ni gillar någon. Kolla gärna på hemsidan. Jag har både egengjorda och en massa andra bilder ni kan ta med. Bara roligt om någon använder och sprider vidare att de finns.
Till min grafik
Mina bilder
 

I söndags var vi på taptot, Här i Finspång har de haft som tradition att sista söndagen i april, går musikkåren från olika kyrkor marsch runt Finspång och spelar. De börjar kl 5 på morgonen och går till kl 10. sen går de kl 17 en kort marsch ner till vårt slott där de spelar och sen trummar taptot. Sen blir det vår. När jag var liten gick nästan varenda unge efter i marsch tåget tyvärr så är det inte så nu. Synd när sådana traditioner försvinner. Minns känslan när vi gick upp tidigt senare kom mamma med varmchoklad och mackor till oss. Så mysigt.


RSS 2.0